gb.spilcotua@ofni

ПЛАЩАНЕ, ДОСТАВКА И ПРЕГЛЕД

I Плащане

1. Предоставени медоди за заплащане на Вашата поръчка:

Заплащането на цената на поръчката може да осъществите по един от следните начини:

1.1) В БРОЙ срещу касов бон, при получаване на поръчката;

1.2) В БРОЙ срещу разписка за пощенски паричен превод, в момента на предаване на пратката от куриера;

1.3) В БРОЙ срещу фактура с касов бон, в момента на предаване на пратката от куриера;

1.4) ПО БАНКОВ ПЪТ срещу фактура  при избор на този начин на плащане;

II Доставка

1. Предоставени медоди за доставка на Вашата поръчка:

1.1) Получаване на Вашата поръчка от търговски обект на AutoClips.bg;

При избор на този метод за доставка не се начисляват зазходи за доставка.

1.2) Доставка с куриерска служба до адрес на клиента или офис на куриерската служба;

При избор на този метод за доставка не се начисляват зазходи за доставка по актуална тарифа на куерската служба.

AutoClips.bg изпраща закупена от Вас стока с куриерска компания „Еконт“, като цената за доставка не е окончателна и се калкулира автоматично преди да завършите своята поръчка, на база стойност на поръчката и нето тегло на стоката.

Цената на транспортната услуга, може бъде преизчислена при предаване на пратката, на база брутно тегло на пратката или изменения и актуализация в тарифата на куриерската служба!

Актуална тарифа за предоставяните транспортни услуги на куриеска служба ЕКОНТ ЕКСПЕС можете да видите тук.

Заплащането на цената за доставка е дължима и се извършва към куриерската служба при педаване на пратката от куера.


При посочени неверен или грешен адрес, лице за контакти и/или телефон при подаване на заявката, AutoClips.bg не носи отговорност за неточно изпълнение на поръчката в следствие на подадената невярна информация от Вас.

В случай, че не бъдете открити в срока за изпълнение на доставката на посочения от Вас адрес и/или не бъде осигурен достъп до адреса за доставка, AutoClips.bg ще приеме това за неоснователен отказ от поръчката и се освобождава от задължението си да достави заявените стоки, а Вие губите възможността поръчаните от Вас стоки да Ви бъдат доставени.

AutoClips.bg запазва правото си да изпрати на посочения от Вас електронен адрес уведомление за непотърсена пратка, както и да претендира заплатената сума за доставка и връщане на стоката.


Срок на доставка


Поръчки, извършени до 12:00 ч. се изпращат в деня на потвърждение на поръчката от наша страна и се доставят от куриер на същият работен ден, освен при извършени поръчки в събота, неделя и по време на официални празници, когато срокът на доставка се удължава съответно с броя на почивните дни. Във всички случаи е възможно забавяне в посочените срокове за доставка, за което ще бъдете своевременно уведомени от страна на AutoClips.bg

AutoClips.bg си запазва правото едностранно да удължава срока за доставка с до 7 работни дни, без да Ви уведомява за това и да удължава сроковете с повече от 7 работни дни с предварителното Ви съгласие.

AutoClips.bg не носи отговорност за забава на доставката, поради независещи от AutoClips.bg обстоятелства, като например забавяне от страна на куриера, извършващ доставката.

За продукти, за които не е възможна поръчка онлайн чрез добавяне в кошница, ще бъдете информирани по телефон за наличност и сток за доставка.


Преглед за дефекти при доставка


При извършване на доставката, стоките следва да бъдат прегледани внимателно от Вас или упълномощено от Вас лице.При констатиране на външни видими дефекти – евентуални повреди, удари и други щети, установени при доставка, следва да подпишете протокол за щети в присъствието на куриера, в който протокол да опишете констатираните дефекти и незабавно, не по-късно от 48 часа да уведомявите AutoClips.bg чрез е-мейл на адрес info@autoclips.bg.

Когато доставените стоки явно не съответстват на поръчаните от Вас и това може да се установи при обикновен преглед на доставените стоки, Вие имате право в срок от 48 часа да поискате доставената стока да бъде заменена със съответстваща на извършеното от Вас заявление за покупка на стоки, като уведомите AutoClips.bg на email: info@autoclips.bg Ще заменим стоката в срок до 3 дни, освен в случаите, при които искането Ви е неоснователно, не следва да бъде уважено или ако не е налична стока от същия вид, за което ще Ви информираме своевременно.


Приемане на пратката без забележки


При приемане на доставката от Вас без забележки, всички и всякакви последващи претенции за външни видими дефекти на получената стока се явяват неоснователни и като такива не следва да бъдат удовлетворявани. В случай, че не бъде изготвен и подписан протокол за щети в присъствието на куриера и не упражните правото си на преглед преди получаване, Вие се съгласявате с презумтцията, че стоката отговаря на Вашите очаквания и губите правото си на привеждане на констатираните външни видими дефекти в съответствие с договора за продажбата. Горепосоченото не освобождава AutoClips.bg от задължението му да предлага стоки, съответстващи на договора за продажба и да предоставя на Клиента правата, произтичащи от законовата гаранция, описани в раздел XII от Общите условия.

При предаване на стоките (извън случаите на доставка на стоки на изплащане), Вие или трето лице, приемащо доставката на посочения от Вас адрес, сте задължен да подпишете придружаващите документи. За трето лице се счита всяко лице, което не е извършил поръчката, но приема стоката при доставка на посочения от Вас адрес за доставка.